Mersul pe jos, un fel de sport extrem, în Severin

Pietoni, ATENŢIE! Înainte de a pleca de acasă, la piaţă, la market sau oriunde în oraş, trebuie să vă echipaţi corespunzător. Gheaţa a pus stăpânire pe trotuarele din oraş. Trebuie să vă echipaţi cu încălţăminte care face faţă la gheaţa de pe trotuare ca nu cumva un pas greşit să vă trimită de la piaţă la spital.

mersul pe josChiar dacă în anul 2011, Consiliul Local Drobeta Turnu Severin a hotărât sancţionarea cu amenzi a severinenilor – persoane fizice, dar şi juridice – care nu îşi deszăpezesc porţiunile de trotuar din faţa locuinţelor, a caselor, a asociaţiilor de proprietari, respectiv, din faţa unităţilor comerciale sau a sediilor de firme şi instituţii ale statului, unele trotuare au rămas pline de zăpadă care, din cauza gerului, s-a transformat în gheaţă.

Din cauza gerului care s-a instalat în municipiu în ultimele zile, zăpada de pe trotuare s-a transformat în gheaţă, făcând traficul pietonal o adevărată aventură.

Mai în glumă, putem spune că pietonii practică un fel de sport extrem în încercarea de a circula pe unele trotuare din Severin. Pe alocuri nu s-a făcut deloc deszăpezire pe trotuare, pietonii fiind nevoiţi să circule pe stradă unde, cu greu, găsesc înţelegere din partea şoferilor.

Se spune că toate se fac la timpul potrivit, lucru valabil şi în acest caz.Din păcate, în situaţia de faţă, ajungându-se la stadiul de gheaţă, eliberarea trotuarelor se va face mult mai greu.

Chiar dacă autorităţile locale au vorbit despre obligativitatea îndepărtării zăpezii de pe trotuare, pentru unii acestea au rămas doar vorbe şi nu ar fi exclus ca nişte exemple să fie date, având în vedere că hotărârea Consiliului Local este în vigoare din anul 2011.

Conform Hotărârii Consiliului Local nr. 220/2011, pentru nerespectarea acesteia, amenzile aplicate de Poliţia Locală fiind de la 500 la 2.500 de lei. Aceleaşi amenzi pot fi aplicate pentru ţurţurii care se fac la acoperişuri.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

  • Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

    Join 13 other followers

Portalul de Stiri "Mehedinti"

Stiri de interes, politica, administratie, intern si extern

Portalul de Stiri "Mehedinti"

Stiri de interes, politica, administratie, intern si extern

The Daily Post

The Art and Craft of Blogging

The WordPress.com Blog

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

%d bloggers like this: