MISTERUL din Marea Neagră care i-a ZĂPĂCIT pe cercetători

Potrivit ultimelor rapoarte, in Marea Neagra ar fi disparut inexplicabil mai multe nave, iar anomaliile magnetice au indreptat atentia oamenilor de stiinta asupra acestui loc care pune si Romania pe harta misterelor.

s560x316_marea_neagraDiverse articole si lucrari aparute in ultima vreme sustin ca in Marea Neagra s-ar afla un fel de Triunghi al Bermudelor, cu suprafata de 8-10 km, care s-ar deplasa constant, provocand disparitii inexplicabile, de nave, avioane si oameni, scrie antena3.ro. Relatari despre asemenea intamplari apar in povestiri rusesti din secolele XIII si XIV, dar si in marturii mai recente ale unor martori orisupravietuitori norocosi. Fenomenele au fost puse pe seama anomaliilor magnetice care se fac simtite in Marea Neagra. 

Ele ar fi provocat si disparitia in mai 1944 a crucisatorului Tiolkovski, la sud deCrimeea (la 70 km in larg), in plina zi, pentru ca, la numai doua luni dupa aceea, cinci avioane militare rusesti sa aiba aceeasi soarta. Diverse surse pretind ca si nava, si aparatele de zbor ar fi fost inghitite de o ceata neagra cu sclipiri verzi, descriere asemanatoare celei facute de pilotii supravietuitori din Triunghiul Bermudelor.
Coincidentele merg insa si mai departe, deoarece, potrivit canalului de televiziune american ABC, atat in Triunghiul Bermudelor (intre Bermude, Puerto Rico si Miami), cat si in “Triunghiul Mortii” din Marea Neagra s-a observat…un foc ciudat (o gheata care arde). Specialistii spun ca focul de pe apa -ce izbucneste din senin pe kilometri intregi- apare in momentul in care acumulari de gaze ies la suprafata si sunt mai intense atunci cand sunt furtuni.

Declansatorul ar fi metan hidratul, descoperit in 1970 pe fundul Marii Negre, dar si al oceanului. Sirul disparitiilor din Marea Neagra a mai inclus, in 1990, un avion particular grecesc, dar si personalul de pe o platforma petrolifera ruseasca, un an mai tarziu.
Platforma a fost gasita si recuperata la 50 km distanta de locul initial de amplasare, plutind in deriva, fara nicio urma de viata la bord si fara niciun indiciu legat de soarta celor 80 de oameni care o populasera. sursa cultural.bzi.ro

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

  • Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

    Join 13 other followers

Portalul de Stiri "Mehedinti"

Stiri de interes, politica, administratie, intern si extern

Portalul de Stiri "Mehedinti"

Stiri de interes, politica, administratie, intern si extern

The Daily Post

The Art and Craft of Blogging

The WordPress.com Blog

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

%d bloggers like this: