Facturi suspecte la căldură pentru decembrie, duble faţă de noiembrie

Autorităţile locale şi judeţene au hotărât să ancheteze situaţia facturilor la încălzire pentru luna decembrie. Această decizie este motivată de faptul că facturile la încălzire, pentru luna decembrie, emise de furnizorul de termoficare sunt în unele cazuri duble faţă de luna decembrie, fapt ce a dus la un val de plângeri din partea cetăţenilor.

Preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Duicu, Prefectul de Mehedinţi, Nicolae Drăghiea şi primarul municipiului Drobeta Tr. Severin, au luat act de plângerile cetăţenilor şi au hotărât înfiinţare unei comisii care să analizeze situaţia şi motivaţia pentru aceste facturi la încălzire mărite.

PUBLICITATE: 

RECLAMA

Din acest motiv, prin ordinul Prefectului de Mehedinţi, Nicolae Drăghiea, o comisie formată din reprezentanţi ai Prefecturii Mehedinţi, Consiliului Judeţean Mehedinţi, Primăriei Drobeta Tr. Severin şi un expert independent va analiza această situaţie.

Având în vedere că preţul la gigacaloriei este subvenţionat, Primăria municipiului Drobeta Tr. Severin a primit o factură cu 120% mai mare decât în luna noiembrie, primarul Constantin Gherghe vorbind despre faptul că în decembrie temperaturile au fost destul de ridicate şi nu înţelege de ce este un consum aşa mare.

gherghe 0402„Ne-a surprins, în mod neplăcut, faptul că pe luna decembrie ni s-a majorat subvenţia la căldura pentru populaţie, cu 120% şi în comparaţie am să vă arăt… că pe luna noiembrie au fost livrate către populaţie 15264 de gigacalorii, pentru care factura totală cu TVA a fost de 335.000 lei iar pe luna decembrie am avut surpriza neplăcută să constatăm că în comparaţie cu luna noiembrie…în decembrie au apărut livraţi 35000 metri cubi, cu 20000 mai mult, în condiţiile în care, în decembrie, toţi ştiţi foarte bine că temperaturile chiar au fost mai ridicate, 10, 11, 12 grade. Deci pare nejustificată factura RAAN-ului cu o cantitate de peste 20000 metri cubi mai mulţi.”, a declarat primarul Constantin Gherghe, cu ocazia unei conferinţe de presă.

Duicu 0402De asemenea, preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi s-a arătat nemulţumit de faptul că oamenii vor avea de suferit din cauza acestor facturi la încălzire şi că situaţia trebuie tratată cu maxim de seriozitate.

„Sunt instituţii care trebuie să ia măsuri pentru că ajungem în pericolul ca în martie, aprilie, aceşti oameni să ajungă să-şi plătească, să fie nevoiţi să renunţe la mâncare sau la medicamente şi să fie nevoiţi să plătească această energie extrem de scumpă. Deci trebuie tratată cu extrem de multă seriozitate…important ca regia(RAAN) să fie foarte serioasă în această problemă.”, a afirmat preşedintele CJ Mehedinţi, Adrian Duicu.

sursa video tele2drobeta.ro

Advertisements
Comments
One Response to “Facturi suspecte la căldură pentru decembrie, duble faţă de noiembrie”
  1. nicu z says:

    stie cineva cind sunt alegerile ?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

  • Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

    Join 13 other followers

Portalul de Stiri "Mehedinti"

Stiri de interes, politica, administratie, intern si extern

Portalul de Stiri "Mehedinti"

Stiri de interes, politica, administratie, intern si extern

The Daily Post

The Art and Craft of Blogging

The WordPress.com Blog

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

%d bloggers like this: