RAAN, prin lege, în insolvenţă

În luna septembrie a anului 2013, Guvernul României adopta hotărârea privind declanşarea procedurii de insolvenţă la RAAN Drobeta Tr. Severin pentru evitarea executărilor silite provocate de datoriile foarte mari la furnizori şi pentru continuarea activităţii a regiei.

salaplenuluiDin păcate, Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului a fost atacată la Curtea Constituţională, riscând ca printr-un aviz favorabil al Curţii Constituţionale, RAAN să cadă pradă executărilor judecătoreşti, majoritatea rezultând din contractele mult prea oneroase făcute la un momentdat.

La acel moment Guvernul României a adoptat, prin Ordonanţa de Urgenţă numărul 85/2013, din 4 septembrie 2013, declanşarea procedurii de insolvenţă a RAAN Drobeta Tr. Severin, urmând ca această ordonanţă să fie aprobată de Parlamentul României.

Ca urmare, în data de 4 februarie 2014, în Camera Deputaţilor a Parlamentului României, a fost aprobată, prin lege, declanşarea insolvenţei de la Regia Autonomă pentru Activităţi Nucleare Drobeta Tr. Severin.

Legea a fost aprobată cu 245 de voturi pentru, 51 voturi împotrivă şi 2 abţineri. Prin aprobarea şi aplicarea acestei legi, Ordonanţa Guvernului 85/2013, cea atacată la Curtea Costituţională nu mai este în vigoare, motiv pentru care angajaţii RAAN au o şansă în plus în păstrarea locurilor de muncă.

 

CAMERA DEPUTAŢILOR

L E G E

pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 85/2013 privind declanşarea procedurii insolvenţei la Regia Autonomă pentru Activităţi Nucleare Drobeta-Turnu Severin

Camera Deputaţilor adoptă prezentul proiect de lege.

Articol unic – Se aprobă Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 85 din 4 septembrie 2013 privind declanşarea procedurii insolvenţei la Regia Autonomă pentru Activităţi Nucleare Drobeta-Turnu Severin, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 577 din 10 septembrie 2013, cu următoarea completare:

– La articolul 4, după alineatul (2) se introduce un nou alineat, alineatul (3), cu următorul cuprins:

„(3) Pe toată perioada insolvenţei, Regia Autonomă pentru Activităţi Nucleare Drobeta-Turnu Severin beneficiază de prevederile legale existente privind posibilitatea scoaterii de la rezerva de stat, cu titlu de împrumut, a cantităţilor de cărbune şi de păcură necesare trecerii vârfului de iarnă, prin derogare de la prevederile art. 5 din Legea nr. 82/1992, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.”

Acest proiect de lege a fost adoptat de Camera Deputaţilor în şedinţa din 4 februarie 2014, cu respectarea prevederilor art. 76 alin. (2) din Constituţia României, republicată.

PREŞEDINTELE CAMEREI DEPUTAŢILOR

Valeriu Ştefan Zgonea

PUBLICITATE: 

RECLAMA

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

  • Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

    Join 13 other followers

Portalul de Stiri "Mehedinti"

Stiri de interes, politica, administratie, intern si extern

Portalul de Stiri "Mehedinti"

Stiri de interes, politica, administratie, intern si extern

The Daily Post

The Art and Craft of Blogging

The WordPress.com Blog

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

%d bloggers like this: