Subvenţiile pentru încălzirea locuinţelor

Statul acorda ajutoare sociale de incalzire pentru familiile si persoanele care au venituri reduse. 

Cine beneficiaza de ajutor de incalzire? 

Ajutoarele de incalzire vor fi acordate in perioada 1 noiembrie 2013 – 31 martie 2014. De aceste subventii, care pot acoperi integral sau partial cheltuielile pentru incalzirea locuintei, pot beneficia toate persoanele sau familiile care au venituri mici, cetateni romani, cat si straini ori apatrizi, cu conditia de a avea insa domiciliul sau resedinta in Romania, conform prevederilor legii.

Persoanele singure pot beneficia de subventia pentru incalzirea locuinte daca au un venit maxim de 1.082 de lei, in timp ce familiile trebuie sa se incadreze in suma maxima de 786 de lei pe membru de familie.

De asemenea, persoanele care solicita ajutor de incalzire nu trebuie sa detina bunuri mobile, imobile sau terenuri. Solicitantii trebuie sa utilizeze ca modalitati de incalzire energia termica in sistem centralizat, gazele naturale, energia electrica, lemnele, carbunii ori combustibilii petrolieri.

Consumatorii care folosesc insa gazele naturale pentru incalzirea locuintei trebuie sa aiba un venit maxim de 615 lei. Aceeasi regula se aplica si in cazul consumatorilor care folosesc pentru incalzirea locuintei energia electrica.

PUBLICITATE: 

RECLAMA

Documentele necesare pentru obtinerea ajutorului de incalzire

Pentru a obtine ajutoare de incalzire, persoanele care se incadreaza in veniturile si conditiile impuse de stat trebuie sa completeze o cerere si o declaratie pe propria raspundere in ceea ce priveste veniturile, dar si bunurile detinute.

De asemenea, la dosar trebuie adaugate actele de identitate ale solicitantului, cat si ale membrilor familiei, o adeverinta de la asociatia de proprietari sau locatari in care se arata numarul membrilor familiei, numele si prenumele acestora, dar si codul de client, plus o copie a facturii de gaze ori electricitate.

La dosar, solicitantul trebuie sa ataseze, de asemenea, fie o adeverinta de salariu din care sa reiasa venitul net, fie talonul de somaj, talonul de pensie, certificatul de incadrare in grad de handicap orice alt document care atesta venitul, dupa caz.

Formularele de cerere si declaratia pe propria raspundere se pot descarca de pe site-urile primariilor, al Ministerului Muncii, Agentiei Nationale pentru Plati si Inspectie Sociala si agentiilor judetene pentru plati si inspectie sociala.

Alina AndritescuPersoanele care se încadrează în condiţiile de acordare a ajutorului trebuie să îşi depună cererile la Direcţia de Asistenţă Socială din Drobeta Tr. Severin până în ziua de 20 ale lunii, conform spuselor unui reprezentant al direcţiei.

“Pentru încălzirea locuinţei cu combustibili solizi, în special lemne, s-au depus până în momentul de faţă 597 de cereri. Se primesc în continuare până în data de 20 ale lunii curente, cuprind şi luna curentă, iar după data de 20, intră cu luna viitoare în drepturi.”, a relatat Alina Andriţescu, asistent în cadrul Direcţiei de Asistenţă Socială a municipiului Drobeta Tr. Severin.

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

  • Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

    Join 13 other followers

Portalul de Stiri "Mehedinti"

Stiri de interes, politica, administratie, intern si extern

Portalul de Stiri "Mehedinti"

Stiri de interes, politica, administratie, intern si extern

The Daily Post

The Art and Craft of Blogging

The WordPress.com Blog

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

%d bloggers like this: