Greşeli pe care le poţi face în spălatul părului

Cu siguranta crezi ca spalatul pe cap nu este mare filozofie, dar cu toate astea fiecare dintre noi poate face unele greseli care afecteaza serios sanatatea si frumusetea parului.
 
Descopera care sunt aceste greseli si evita-le in viitor:

spalat-pe-cap_27518000Te speli zilnic pe cap

La nivelul radacinilor este secretat sebumul, o substanta uleioasa care are rolul de a proteja firul de par. Iar stilistii spun ca parul va arata si va fi mai sanatos daca permiti acestor uleiuri naturale sa ajunga, prin periere, pana la varfuri, ceea ce se intampla in doua zile de la spalare. Prin urmare, spala-te pe cap o data la doua zile sau chiar la trei zile, daca parul tau nu este prea gras.

Iti schimbi des samponul
Un mit des intalnit spune ca este necesar sa-ti schimbi samponul din cand in cand pentru ca parul se obisnuieste cu el si nu mai are aceleasi rezultate ca la inceput. Dar stilistii recomanda sa folosesti samponul care iti face cel mai bine, fara sa alternezi cu altul, pentru ca parul tau nu poate dezvolta “dependenta” sau toleranta fata de un anumit produs.

Faci exces de sampon sau balsam

In loc sa folosesti samponul si balsamul pe toata lungimea parului, de la radacini si pana la varfuri, contreaza samponarea asupra scalpului si aplicarea balsamului de jumatatea parului spre radacini.

Varfurile au nevoie de mai multa hidratare si protectie, iar radacinile de mai putina, pentru ca parul sa-si mentina volumului si pentru a evita ingrasarea rapida.

In ceea ce priveste samponarea, spuma facuta la radacini va curge spre varfuri, curatandu-le chiar daca nu insisti prea mult asupra lor.

Nu folosesti balsam

Este una dintre cele mai mari greseli, mai ales daca vrei parul lung. Balsamul reduce semnificativ deteriorarea parului, despicarea si ruperea varfurilor. Ingredientele din balsamuri hidrateaza parul, sporindu-i elasticitatea, ceea ce face ca firul de par sa reziste mai bine la frecarea de haine, perna sau la perierea zilnica. Aplica balsam de fiecare data cand te speli pe cap.

Te speli pe cap cu apa fierbinte

Apa calda permite deschiderea cuticulei formate din solzii minusculi care acopera suprafata firului de par, ceea ce ajuta balsamul sa ofere stralucire si hidratare. Apa rece inchide aceste cuticule, sigiland in interior substantele benefice.

De aceea, este indicat sa termini fiecare spalare pe cap cu o clatire cu apa calduta sau chiar rece pe lungimea parului. Nu folosi apa fierbinte pentru ca vei indeparta in mod agresiv sebumul, substanta grasa care este protectia naturala a firului de par. sursa obiectiv.info

PUBLICITATE: 

RECLAMA

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

  • Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

    Join 13 other followers

Portalul de Stiri "Mehedinti"

Stiri de interes, politica, administratie, intern si extern

Portalul de Stiri "Mehedinti"

Stiri de interes, politica, administratie, intern si extern

The Daily Post

The Art and Craft of Blogging

The WordPress.com Blog

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

%d bloggers like this: