Accident pe E70 soldat cu un mort şi un rănit: o camionetă s-a izbit de un TIR care transporta saci cu azot

Un accident rutier soldat cu un mort şi un rănit a avut loc, luni dimineaţă, pe drumul european 70, între Drobeta-Turnu Severin şi Orşova. Şoferul unei camionete care transporta vopsea a pierdut controlul volanului şi s-a izbit de un TIR încărcat cu saci cu azot.

627x0accident e70Accidentul de pe drumul european 70 (drumul naţional 6) a avut loc în apropiere de barajul Porţile de Fier, la intrarea în localitatea Gura Văii. O camionetă care transporta vopsea a intrat pe contrasens şi s-a izbit de un TIR încărcat cu saci cu azot, care circula regulamentar pe sensul Drobeta-Turnu Severin-Orşova. Cabina TIR-ului a fost avariată, iar celălalt autovehicul, distrus aproape în totalitate în urma impactului.
Şoferul camionetei a murit pe loc, în timp ce bărbatul care conducea TIR-ul a fost preluat de o ambulanţă şi transportat cu răni grave la Spitalul Judeţean de Urgenţă Drobeta-Turnu Severin.
Potrivit primelor cercetări, şoferul camionetei ar fi adormit la volan. Pe ambele sensuri de circulaţie, între Drobeta Turnu Severin şi Orşova, traficul rutier a fost blocat pe o porţiune de aproximativ doi-trei kilometri.
În jurul orei 08.30, circulaţia a fost reluată pe E70, după ce pompierii s-au asigurat că nu mai există niciun pericol la faţa locului. Pompierii de la ISU Drobeta rămân la faţa locului până când sacii cu azotat de amoniu vor fi transbordaţi în siguranţă într-un alt vehicul.
„Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă a fost anunţat să intervină la un accident rutier în localitatea Gura Văii între un autotren încărcat cu azotat de amoniu şi o autoutilitară de Turcia. La momentul sosirii la locul intervenţiei s-a constatat că în autotren era încarcerat conducătorul auto. S-a lucrat pentru scoaterea dintre fiarele contorsionate ale autotrenului, iar din păcate conducătorul auto din autoutilitara de Turcia era decedat la momentul sosirii noastre. La această oră nu este niciun pericol , totul a fost localizat s-au luat măsuri de prevenire”, a precizat plutonierul adjutant şef Alexandru Preda.

627x0gabriel licaPrezent la faţa locului, şeful Poliţiei Rutiere Mehedinţi, comisarul şef Gabriel Lică (foto) a declarat că accidentul s-a produs din cauza pătrunderii pe contrasens a utilitarei încărcate cu vopsea.
„Pe DN 6 s-a produs un accident de circulaţie, accident în care au fost implicate două vehicule, un microbuz şi un autotren. În uma accidentului a rezultat decesul unei persoane şi rănirea gravă a alteia. Cauza producerii accidentului este pătrunderea pe contrasens a microbuzului”, a declarat comisarul şef Gabriel Lică. sursa adevarul.ro – material de Corina Macavei

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

  • Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

    Join 13 other followers

Portalul de Stiri "Mehedinti"

Stiri de interes, politica, administratie, intern si extern

Portalul de Stiri "Mehedinti"

Stiri de interes, politica, administratie, intern si extern

The Daily Post

The Art and Craft of Blogging

The WordPress.com Blog

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

%d bloggers like this: