“Nea Mărin miliardar”, cel mai urmărit film românesc din toate timpurile

Cel mai urmarit film romanesc din toate timpurile a implinit 35 de ani pe 5 februarie 2014. “Nea Marin miliardar”, singura comedie regizata de maestrul Sergiu Nicolaescu a adunat de-a lungul anilor aproape 15 milioane de spectatori in salile de cinema si alte cateva zeci de milioane in fata televizoarelor. 

nea marinPeripetiile personajului interpretat de Amza Pellea au fost urmarite de mai multi oameni decat toate cele 200 de filme romanesti facute de la Revolutie si pana acum.

Amza Pellea, Sebastian Papaiani, Draga Olteanu Matei si Jean Constantin sunt printre actorii care in urma cu 35 de ani insufleteau personajele celui mai urmarit film romanesc. “Nea Marin Miliardar” prezinta povestea taranului oltean autentic, Marin Juvete, rol jucat de inegalabilul actor Amza Pellea. In film, Nea Marin ajunge sa fie confundat cu un miliardarul american, Marlon Juvett.

Ideea filmului a plecat chiar de la actorul Amza Pellea. Si-a dorit sa joace rolul unui pesonaj inspirat chiar de oamenii din localitatea sa natala, Bailesti. A inceput cu aparitii in emisiuni de televiziune, iar succesul lor l-a determinat pe Segiu Nicolaescu sa regizeze prima si singura comedie de lung metraj din cariera sa. Scenariul a fost scris chiar de Amza Pellea, impreuna cu scriitorii Vintila Corbu si Eugen Burada, scrie antena3.ro.

Nea Marin Miliardar a fost filmat in doar 32 de zile, iar Segiu Nicolaescu a venit pe platourile de filmare chiar si imobilizat pe o targa, dupa o criza de sciatica. Premiera spumoasei comedii a avut loc in februarie 1980, iar ca incasari, s-a situat imediat dupa filmul “Mihai Viteazu”, potrivit Uniunii Autorilor si Realizatorilor de Film. sursa bzi.ro

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

  • Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

    Join 13 other followers

Portalul de Stiri "Mehedinti"

Stiri de interes, politica, administratie, intern si extern

Portalul de Stiri "Mehedinti"

Stiri de interes, politica, administratie, intern si extern

The Daily Post

The Art and Craft of Blogging

The WordPress.com Blog

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

%d bloggers like this: