PARCURI MODERNIZATE CU PIATRĂ CUBICĂ

În anumite zone ale oraşului au devenit principalele puncte de atracţie ale zonei, mai ales pentru cei mici. Dacă este să ţinem cont de faptul că modernizarea lor s-a facut cu investiţii minime, avem tabloul complet al modului în care municipalitatea încearcă să gestioneze cât mai eficient posibil banii cetăţenilor.

Este vorba despre parcurile amenajate recent în mai multe locaţii din oraş, pentru care reprezentanţii Primariei Drobeta Turnu Severin au avut la dispozitie deja piata cubică ce a fost scoasă de pe Strada Traian, atunci când aceasta a fost refăcută. Conducerea Primariei Drobeta Turnu Severin susţine că amanajarea aleilor şi a parcurilor din oră cu piatră cubică va continua şi în 2014. sursa tele2drobeta.ro

vilcu 1302„Aşa cum spuneam costurile sunt minime, vedeţi şi dumneavoastră cum arată un parc amenajat cu piatră cubică şi cu verdeaţă. Deşi cetăţenii au pe de-o parte anumite opinii, noi suntem ca pentru să lăsăm copiii să se joace în spaţiile verzi fiindcă e bucuria lor. Dacă o strică nu e nicio problemă, plantăm alta dar pentru cetăţeni şi în primul rând pentru copii facem aceste zone.”, a afirmat viceprimarul municipiului Drobeta Tr. Severin, Romulus Vîlcu.

Economia făcută prin folosirea pietrei cubice la aleile din parcuri este consistenţă, tocmai din acest motiv şi pentru cumpătarea în folosirea banului public, astfel de parcuri cu alei din piatră cubică vor mai fi făcute pe raza municipiului Drobeta Tr. Severin.

Piatra cubică provine de la reabilitarea străzii Traian care, după reabilitarea străzii, a fost depozitată pentru a fi sortată şi inventariată pentru ca mai apoi să fie folosită la pavarea aleilor din parcurile municipiului.

„Dacă s-a îndreptat vremea e normal să o sortăm fiindcă o avem depozitată aşa cum a fost scoasă de pe străzi, o sortăm, o inventariem totodată şi, bineînţeles, o folosim la alei prin parcuri. Practic este o materie primă pe care, fiind recuperată, nu ne costă niciun ban şi o folosim în continuare în oraş. Dacă cumva şi ştim că sunt câţiva cârcotaşi care au interpretat în fel şi chip că această piatră cubică, de altfel şi bordurile sunt tot aici, s-a dus în altă parte. Iată că noi avem grijă şi de buget şi de banii contribuabililor şi încercăm, cu costuri minime, să amenajăm spaţiile verzi din municipiul Drobeta Tr. Severin.”, a adăugat Romulus Vîlcu, viceprimar al municipiului.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

  • Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

    Join 13 other followers

Portalul de Stiri "Mehedinti"

Stiri de interes, politica, administratie, intern si extern

Portalul de Stiri "Mehedinti"

Stiri de interes, politica, administratie, intern si extern

The Daily Post

The Art and Craft of Blogging

The WordPress.com Blog

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

%d bloggers like this: