Spirulina şi beneficiile acesteia pentru organism

Mai ales la sfârşitul iernii, organismul nostru are nevoie de extraordinara putere a elementelor nutritive , responsabile de buna sa funcţionare. Potrivit specialiştilor, spirulina este un superconcentrat natural care nu are corespondent în natură.

spirulina

Conţine substanţe active uşor asimilabile

La nivel celular, spirulina are peste 280 de compuşi cu activitate biologică intensă, dintre care aminoacizi esenţiali, acizi graşi nesaturaţi de tip Omega 3 şi Omega 6 şi un conţinut de proteine de calitate: de trei ori mai mare decât carnea de porc, de două ori mai mare comparativ cu cel din carnea de vită şi de peste 1,5 ori mai mare decât conţinutul de proteine din soia.

Spirulina conţine şi o cantitate impresionantă de nutrienţi. Într-un gram de spirulină există vitamine importante: B1, B2, B6, iar vitamina B12 şi betacarotenul deţin cel mai mare procent. De asemenea, spirulina se remarcă prin conţinutul de clorofilă (de 1.000 de ori mai multă decât există în alte vegetale), o cantitate însemnată de microelemente printre care: fosfor, calciu, magneziu, seleniu, fier, zinc, iod şi numeroase enzime.

Purifică organismul

S-a constatat că spirulina are efecte de tonifiere şi de purificare a organismului, fiind benefică pentru eliminarea toxinelor din corp. Convalescenţii şi anemicii, care au un organism slăbit, dar şi persoanelor care au o digestie dificilă, trebuie să urmeze o cură cu spirulină pentru că se digeră uşor şi este absorbită cu uşurinţă de organism.

Indicată în afecţiunile cronice

În cazul persoanelor care suferă de diabet, de hipoglicemie, de cancer, de hepatită, dar şi cazul supraponderalilor, tratamentul cu spirulină poate fi de ajutor. Se recomandă un consum zilnic de 8-10 comprimate de spirulină sau de 4-8 capsule, doză care revigorează întregul organism. Terapia durează 30 de zile, iar după o pauză de zece zile, tratamentul se poate relua la recomandarea medicului curant. Profilactic, se recomandă 6-8 comprimate pe zi. Aceeaşi doză grăbeşte procesul de recuperare după traumatisme, fracturi şi după operaţii.

Vârstnicii care suferă de mai multe boli asociate, având o imunitate scăzută, se refac cu ajutorul unui tratament cu această algă.

Bolnavii de diabet care urmează o cură cu spirulină sunt protejaţi de complicaţiile pe care această afecţiune le produce: gastrite, ulcere varicoase, orbire sau chiar blocaj renal.

Combate oboseala

Tratamentul cu spirulină este indicat în perioade îndelungate de efort fizic şi intelectual. Substanţele active din această algă măresc rezistenţa organismului la efort prelungit şi combat efectele stresului. S-a constatat că persoanele care urmează o cură cu spirulină au putere sporită de muncă şi resimt mai greu oboseala.

Alte beneficii

Pentru că nu este toxică, spirulina poate fi administrată de la vârsta de un an. În acelaşi timp, spirulina este o hrană bună pentru creier, deoarece revigorează puterea de concentrare şi stimulează capacitatea intelectuală.  sursa dlick.ro

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

  • Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

    Join 13 other followers

Portalul de Stiri "Mehedinti"

Stiri de interes, politica, administratie, intern si extern

Portalul de Stiri "Mehedinti"

Stiri de interes, politica, administratie, intern si extern

The Daily Post

The Art and Craft of Blogging

The WordPress.com Blog

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

%d bloggers like this: