Calendarul înscrierii în clasa pregătitoare şi în clasa întâi în anul şcolar 2014-2015

Ministerul Educatiei a publicat Calendarul inscrieriii in invatamantul primar in anul scolar 2014-2015. Iata mai jos principalele etape ale inscrierii copiilor in clasa pregatitoare si in clasa intai in anul scolar 2014-2015.

clasa pregatitoarePregatirea inscrierii in invatamantul primar

17 Februarie 2014
Afisarea circumscriptiilor scolare si a planului de scolarizare propus, respectiv, numarul de clase pregatitoare alocate la fiecare scoala, inclusiv pe site-ul acesteia si pe site-ul inspectoratului scolar.
Afisarea programului de evaluare a dezvoltarii psihosomatice a copiilor solicitata de parinti si a unitatilor sau institutiilor in care se realizeaza evaluarea dezvoltarii psihosomatice a copiilor.
Anuntarea prin afisare la sediul scolii a criteriilor specifice de departajare elaborate de unitatile de invatamant si a listei documentelor necesare care dovedesc indeplinirea criteriilor specifice de departajare.
19-28 Februarie 2014
Organizarea “Zilei portilor deschise” in scolile in care exista clase pregatitoare, pentru ca parintii, copiii si alte persoane interesate sa poata vizita spatiile dedicate activitatilor claselor pregatitoare si discuta cu personalul scolii.
17-28 Februarie 2014
Organizarea in unitatile de invatamant prescolar, a intalnirilor pentru informarea si consilierea parintilor copiilor din gradinita care vor fi inscrisi in anul scolar 2014-2015 in invatamantul primar.
18 Februarie – 12 Martie
Realizarea evaluarii psihosomatice a copiilor.
18 Februarie – 13 Martie
Comunicarea rezultatului evaluarii psihosomatice a copilului, in scris, parintelui, care a solicitat evaluarea.
Completarea si validarea cererilor-tip de inscriere in clasa pregatitoare
17 Februarie 2014
Afisarea la sediul scolii, la inspectoratul scolar si pe site-urile acestora, a programului de completare a cererilor tip de inscriere in invatamantul primar.
24 Februarie- 14 Martie 2014
Completarea de catre parinti, online sau la unitatea de invatamant la care solicita inscrierea copiilor, a cererilor-tip de inscriere. Validarea cererilor-tip de inscriere la unitatea de invatamant la care solicita inscrierea copiilor, zilnic, in intervalul orar 08:00-20:00 (luni-vineri), respectiv 08:00-13:00 (sambata).
Depunerea si validarea cererilor-tip de inscriere de catre parintii care solicita inscrierea copiilor la scoala speciala.

Prima etapa de inscriere in clasa pregatitoare

17 Martie 2014Procesarea, de catre comisia nationala de inscriere a copiilor in invatamantul primar (Comisia Nationala) a cererilor-tip de inscriere, cu ajutorul aplicatiei informatice si repartizarea la scoala de circumscriptie a copiilor ai caror parinti au solicitat acest lucru in cererea-tip de inscriere.

18-20 Martie 2014
Procesarea, la nivelul unitatilor de invatamant, a cererilor parintilor care solicita inscrierea la o alta scoala decat cea de circumscriptie, pe locurile ramase libere.
Admiterea sau respingerea cererilor acestora, de catre comisia de inscriere din unitatile de invatamant, prin aplicarea criteriilor generale si specifice de departajare si validarea de catre consiliul de administratie al unitatii de invatamant a listei candidatilor admisi in aceasta faza.
21 Martie 2014
Procesarea de catre Comisia nationala a cererilor de inscriere (cu ajutorul aplicatiei informatice) si repartizarea la scoala de circumscriptie a copiilor ai caror parinti au solicitat inscrierea la o alta scoala decat scoala de circumscriptie, dar nu au fost admisi din lipsa de locuri si care au exprimat in aceasta faza optiunea pentru inscrierea in scoala de circumscriptie.
21-22 Martie 2014
Afisarea candidatilor inmatriculati, a numarului de locuri ramase libere si a listei copiilor neinscrisi dupa prima etapa, la sediile scolilor si pe site-ul inspectoratului scolar.

A doua etapa de inscriere in clasa pregatitoare

24 Martie  2014
Comunicarea , prin afisare la unitatile de invatamant si pe site-ul inspectoratului, a procedurii specifice a copiilor pe locurile disponibile, elaborata de inspectoratul scolar.
25 Martie – 4 Aprilie 2014
Depunerea si validarea cererii-tip de inscriere la secretariatul scolii aflate pe prima pozitie dintre cele trei optiuni exprimate pentru etapa a doua, de catre parintii copiilor care nu au fost cuprinsi in nicio unitate de invatamant in etapa anterioara sau nu au participat la prima etapa.
7-10 Aprilie 2014
Procesarea, la nivelul scolii, a cererilor de inscriere depuse de parinti, pe baza criteriilor generale si a celor specifice, in limita locurilor disponibile.
Completarea in aplicatia informatica a datelor din cererile de inscriere pentru candidatii admisi in aceasta etapa.
11 Aprilie 2014
Afisarea la fiecare scoala a listelor finale ale copiilor inscrisi in clasa pregatitoare.
14-18 Aprilie 2014
Centralizarea si solutionarea de catre inspectoratul scolar a cererilor parintilor copiilor care nu au fost inscrisi inca la o unitate de invatamant.
Solutionarea de catre inspectoratul scolar a oricarei situatii referitoare la inscrierea in invatamantul primar.

Calendarul inscrierii in clasa in intai

24 Februarie – 14 Martie 2014
Depunerea solicitarilor de inscriere de catre parintii care cer inscrierea copilului la scoala de circumscriptie, la sediul unitatii de invatamant respective.
17-21 Martie 2014
Solutionarea de catre unitatile de invatamant si, dupa caz, cu acordul inspectoratelor scolare judetene, pentru suplimentarea numarului de locuri/clase, a cererilor de inscriere depuse de catre parintii care solicita inscrierea copiilor la scoala de circumscriptie.
25 Martie-4 Aprilie
Depunerea solicitatilor de inscriere, de catre parintii care cer inscrierea in alta scoala decat cea de circumscriptie.
7 – 10 Aprilie
Solutionarea de catre unitatile de invatamant, respectiv comisiile judetene/a municipiului Bucuresti a cererilor de inscriere depuse de parintii care solicita inscrierea in alta scoala decat scoala de circumscriptie.
11 Aprilie 2014
Afisarea la fiecare scoala a listelor finale ale copiilor inscrisi in clasa I. sursa suntparinte.ro

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

  • Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

    Join 13 other followers

Portalul de Stiri "Mehedinti"

Stiri de interes, politica, administratie, intern si extern

Portalul de Stiri "Mehedinti"

Stiri de interes, politica, administratie, intern si extern

The Daily Post

The Art and Craft of Blogging

The WordPress.com Blog

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

%d bloggers like this: