Se face repopulare cu lupi în Mehedinţi?

Cremenea este un sat din Judeţul Mehedinţi, Regiunea Oltenia, România.  La nivel administrativ aparţine de comuna Tâmna, cuprinde aşezările Cremenea de Jos şi Cremenea de Sus în care locuiesc aproximativ 300 de suflete.

lupi 3De aproape o săptămână liniştea oamenilor este de domeniul trecutului, toţi vorbind despre noii “locatari” ai pădurilor din jurul satului. Oamenii din acest sat vorbesc despre faptul că o haită de lupi, mai bine spus, vreo 20 de lupi ar fi fost lăsaţi în zonă de persoane necunoscute.

Astfel de vorbe ar fi intrat în mod normal la capitolul SF-uri sau născociri menite a speria copiii care stau prea mult timp pe afară, cum se spune pe la sat, ştiut fiind faptul că, în zona satului Cremenea, lupi sau urme că aceştia ar mai exista în zonă nu au mai fost văzute de câteva zeci de ani.

Născocire sau nu, acest lucru se pare că s-a schimbat şi prezenţa lupilor în zonă a devenit o certitudine. Locuitorii din sat spun că i-ar fi văzut şi, mai grav, că aceştia nici nu se feresc de oameni. În plus, proprietarii de oi acuză faptul că mai multe oi şi capre au căzut, deja, pradă animalelor sălbatice. Că sunt sau nu sunt lupi, cert este că oamenii sunt speriaţii.

Unii proprietari de oi au apelat la vânătorii din sat după ce mai multe dobitoate au fost atacate de lupii apăruţi în zonă, în ultima săptămână.

Dacă este adevărat că animalele sălbatice, aceşti lupii au fost aduşi în zonă, rămâne întrebarea: Cine a avut această iniţiativă, cu ce scop şi, mai mult decât atăt, de ce nu au fost anunţaţi oamenii din sat?

Un răspuns în acest sens ar trebui dat de autorităţile abilitate. Dacă prezenţa lupilor în zonă are o justificare legală sau nu. În ambele cazuri protecţia oamenilor este mai presus decât orice altceva şi ceva trebuie făcut în această privinţă.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

  • Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

    Join 13 other followers

Portalul de Stiri "Mehedinti"

Stiri de interes, politica, administratie, intern si extern

Portalul de Stiri "Mehedinti"

Stiri de interes, politica, administratie, intern si extern

The Daily Post

The Art and Craft of Blogging

The WordPress.com Blog

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

%d bloggers like this: