Gherghe: “Şi între blocuri…va fi exact ca în zona centrală”

Aşa cum discutam într-un material anterior, iluminatul ambiental din zona centrală este în plin proces de înlocuire. Primarul municipiului s-a aflat zilele trecute la faţa locului pentru a observa modul în care stâlpii cei vechi de iluminat sunt înlocuiţi cu stâlpi noi de iluminat ambiental, turnaţi din fontă.

ctin gherghe 1902Acest process de înlocuire a stâlpilor de iluminat ambiental face parte din planul de reabilitare a reţelei de iluminat public, contract în derulare de aproximativ doi ani şi care se va finaliza în anul 2016, după cum a afirmat primarul municipiului Constantin Gherghe.

Valoarea acestui proiect pe întreaga perioadă de patru ani este necunoscută însă, în bugetul primăriei municipiului pentru anul 2014, cheltuielile pentru iluminatul public al oraşului se ridică la suma de 60 miliarde lei vechi.

Cu toate că suma este considerabilă, primarul municipiului a garantat că noul sistem de iluminat public pe bază de leduri reduce consumul de energie electrică cu până la 40%.

“Noi avem în derulare contractul de reabilitare a reţelei de iluminat public. Este un contract care se derulează pe patru ani. De vreo doi ani lucrăm la el. Dacă şi pentru informare ar trebui să ştie toată lumea că asta înseamnă înlocuirea reţelelor care sunt vechi şi pot pica oricând, să rămână jumătate de oraş fără lumină. Reabilitarea iluminatului ambiental este cel din zona de centru unde am pus aceşti stâlpi din fontă turnată şi cel printre blocuri, ştiţi că lucrăm şi acolo unde toate zonele de parcuri şi între blocuri facem lumină, să spunem şi reabilitarea iluminatului stradal cu corpuri din leduri care au o lumină chiar deosebită şi pe timp de ceaţă se vede şi aduc şi o economie la consumul de energie cu până la 40%.”, a afirmat primarul Constantin Gherghe.

Pentru montarea sau schimbarea sistemului de iluminat public sunt vizate şi zonele dintre blocuri, mai ales unde sunt parcuri, pentru a fi evitate eventuale incidente sau infracţiuni care se petrec, de regulă, sub acoperirea întunericului.

Toate zonele, mai ales cele dintre blocuri unde sunt şi parcuri, ştiu că au fost şi incidente cândva pe la Z-eturi, nefericite. Deci, în mod categoric, şi între blocuri, în maxim un an, un an şi ceva va fi exact ca în zona centrală.”, a dat asigurări primarul municipiului Constantin Gherghe.

sursa video tele2drobeta.ro

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

  • Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

    Join 13 other followers

Portalul de Stiri "Mehedinti"

Stiri de interes, politica, administratie, intern si extern

Portalul de Stiri "Mehedinti"

Stiri de interes, politica, administratie, intern si extern

The Daily Post

The Art and Craft of Blogging

The WordPress.com Blog

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

%d bloggers like this: